Изисквания към наемателя:
За да наемете кола от нас трябва да сте на минимална възраст от 23 години и да притежавате валидно свидетелство за управление на МПС от минимум 5 години. Наематели под 23 години заплащат такса „Млад шофьор”, която се прилага на ден и гаранционен депозит в размер на минимум 100% над стандартния, след съгласувано писмено одобрение. Също така бихме искали да ви уведомим, че са възможни и ограничения по усмотрение на персонала.
При наемането трябва да бъде предоставена шофьорската книжка, която да бъде валидна към датата на наемане на автомобила и до края на наемния период. Ако тя е издадена от Република България с нея трябва да ни бъде предоставен и контролен талон. Ако шофьорската книжка е издадена от държава извън ЕС, се препоръчва на водачите да имат издадена международна такава или заверен легализиран превод на националната им шофьорска книжка. В противен случай няма как да бъде предоставен за управление автомобил на наемателя, защото при поискване на документите от местната полиция, това може да доведе до глоба и/или конфискуване на автомобила. Всички граждани на страните от ЕС, Америка, Канада, Австралия и Швейцария могат да използват националната си шофьорска книжка за наем на автомобил в България.


Период на наема:

Минималният период за наем за шофиране в България е 2 дни (48 часа). За доставка и/или освобождаване в друг град и/или пътуване в чужбина е 5 дни. Когато пътуването е до 1 съседна страна, доплащането е в размер на 59,00€ и се добавя към наема, а за всяка друга съседна на България държава е по 29,00€. Пътуване до други държави различни от съседните на България е възможно само след съгласуване и предварително одобрение от "EDI RENT A CAR BULGARIA". В този случай се прилага индивидуално ценообразуване. Възможни са ограничения! Депозитът се удвоява при пътуване в чужбина. Ако се върне превозното средство след изтичане на договора без предварително уведомление с потвърдено писмено съгласие от страна на наемодателя, клиентът се таксува както следва: до 1 час - безплатно;  от 1 до 4 часа - половин дневен наем; от 4 до 8 часа - наемната цена за един ден, над 8 часа - тройният размер на дневния наем прилаган на ден. В случаите, когато клиентът реши да върне наетия от него автомобил по-рано от датата, посочена в договора, той трябва да предупреди наемодателя минимум 48 часа преди връщането, както и да получи 30% от дневния наем за оставащите неизползвани дни по договора. Когато тази уговорка не е спазена, наемодателят си запазва правото да задържи цялата сума за неизползваните дни по договора. За месеците Юни, Юли и Август, суми за неизползвани по договора дни не се възстановяват.


Отстъпки и специални оферти за редовни клиенти:

  • При Второ наемане на автомобил - 3% от наемната цена на ден;
  • При Трето наемане на автомобил - 5% от наемната цена на ден;
  • При Пето наемане на автомобил - 10% от наемната цена на ден;
  • След Седмо наемане на автомобил - 15% отстъпка от наемната цена на ден.

Отстъпките не се прилагат при цени в акция и не могат да се комбинират с промо и други оферти!


Условия при пътуване в чужбина с кола под наем от "EDI Rent a Car Bulgaria"

Ако желаете да пътувате в чужбина с автомобил под наем от  “Edi Rent a Car Bulgaria”, има специални правила, които се прилагат при придвижването на автомобила от една страна в друга. Ще е необходимо да Ви бъдат изготвени допълнителни документи за пътуване, разширено покритие на застраховките и гаранционен депозит в двоен размер. Това може да го направите в процес на вашата резервация и ще Ви предоставим възможност да пътувате извън границите на Република България. Можете да посетите една съседна страна, таксата която ще бъде добавена към вашата резервация за това, ще е в размер на 59,00 € . При посещение на повече от една държава е необходимо да се свържете с нашия екип, който ще изготви индивидуална оферта за вашето пътуване.  Възможни са и ограничения за някои страни. Всички шофьори трябва да изпратят по имейл данните от Паспорт/Лична Карта + Шофьорска Книжка, най-късно до 3 работни дни преди началото на наемния период. Наемателят се задължава да заплати гаранционен депозит в двоен размер, посочен по тарифа при подписване на договора за наем на автомобил. Размерът му може да варира в зависимост от класа на автомобилите, страните, които ще се посещават, както и от предоставените документи за правоспособност за управление на МПС. В чужбина пътуват само фабрично нови и гаранционни автомобили, които се предлагат от нашата компания. Нискотарифни и бюджетни автомобили, могат да пътуват в чужбина, при условие, че при тях нама опционална възможност за автоасистънс, сервизиране, както и покритие за техническа неизправност, която е настъпила извън границите на Република България. 


Начин на плащане:

Приемат се кредитни карти Visa, MasterCard, Maestro, Borica, както и плащане в брой или по банкова сметка.
При заплащането се изисква депозит, като размерът му зависи от класа на автомобила. 


Застраховки:

Всички автомобили са с пълно автокаско! То обаче, не важи при нанесени щети по гуми, джанти, предно стъкло и шаси. Валидно е при предоставяне на документ от КАТ и съдействие от страна на наемателя, както и задължително връщане на документите и ключовете на автомобила. 
Моля отбележете:
В случай, че клиентът не предостави изискуемите документи от КАТ за ПТП заплаща пълния размер на щетите. В случай, че клиентът не предостави необходимите документи от КАТ при кражба или тотална щета, той е отговорен и заплаща пълната застрахователна стойност на автомобила. Застраховката не покрива частични липси, загуба на части или аксесоари. Застраховките на автомобила не са валидни, ако водача е употребил алкохол или други наркотични опиати! В този случай всички щети и реализирани разходи се заплащат от наемателя на автомобила!
Такса за изгубени документи, регистрационни номера: такса в размер на 150 € (включително за загуба на панел на касетофон или CD).
Нито една от гореизброените застраховки не освобождава клиента от отговорност при щети по интериора на автомобила (тапицерия, табло, седалки и др.)


Гориво:

При връщане на автомобила с липсващо гориво, клиентът заплаща липсващото гориво.
Еднопосочни наеми:
Ако наетият автомобил бъде върнат в друг град или офис, от EDI Rent A Car е възможно да бъде начислена допълнителна такса в размер на 1,00 лв./км.
След предварителна заявка е възможна доставка на автомобил до всяка точка на България.
Допълнителен шофьор:
Прилага се такса на ден при повече от двама шофьори.
Допълнително оборудване:
Бебешко/детско столче, багажник за ски, вериги за сняг, GPS навигация и др. Прилага се такса на ден.


Наем извънработно време:
При наемане/връщане на автомобил извън работно време е възможно след предварително направена резервация. В този случай се прилага допълнителна такса. Работното ни време е от Понеделник до Събота от 09:00 до 18:00 часа , Неделя – почивен ден. Ако желаете да наемете / освободите автомобил извън работно време, в часови диапазон между 07:00 и 22:00 часа, таксата е в размер на 10,00 €. В часови диапазон между 22:00 и 07:00 часа, допълнителната такса ще бъде в размер на 20,00 €. На официални празнични дни – Великден, Коледа (24.12, 25.12, 26.12), Нова Година (31.12, 01.01) се прилага такса - 09:00 и 18:00 часа – 20 €; 18:00 и 09:00 часа – 40 €.
Наеми извън страната:
Възможни са само при предварителна заявка. Прилагат се допълнителни такси. Някои дестинации не са разрешени.
За конкретни цени на допълнителното оборудване, моля направете заявка чрез нашата on-line форма.
Оборудване в колата:

EDI Rent a car предлага автомобилите под наем със следното оборудване:
* Резервна гума с ключ и Крик, Пожарогасител, Аптечка, Светлоотразителен триъгълник, Светоотразителна жилетка, компакт диск или USB.


Гарантиране на клас автомобил:
Всички автомобили, които предлагаме са реални. Но в случай на повреда или инцидент с автомобила, който сте избрали в процес на резервация, когато е невъзможно конкретния модел да бъде нает, ние ще го заменим със подобен или такъв от по-висок клас.

ВЪВ ВСИЧКИ ЦЕНИ Е ВКЛЮЧЕНО ДДС, ВИНЕТНА ТАКСА И ПЪЛНА ЗАСТРАХОВКА! НЯМА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ И ПЛАЩАНЕ ПРИ НАЕМ НА АВТОМОБИЛ В ПЛОВДИВ! ДОГОВАРЯНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КОЛА ПОД НАЕМ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ПЪТУВАНЕ ЗАД ГРАНИЦА! 

Започнете вашето перфектно пътуване с услугите на EDI Rent A Car!


Условия за анулиране/промяна на резервация:
Потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 72 часа преди началото на наемния период, без начисляване на такси.
При отказ/промяна на резервация, по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на минимум 20% от крайната наемна цена за периода, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден.
Предплатената сума няма да бъде възстановена в случай на неявяване на Наемателя.
Извършената предплата при направата на резервация ще бъде възстановена, в случай, че не може да бъде предоставен алтернативен автомобил. За месеците Юни, Юли и Август промяна или анулиране на резервация е възможна до минимум 14 дни преди посочената дата за наем на автомобил.


Политика за защита на личните данни:
Поверителността и сигурността на личните данни на нашите клиенти винаги е била от първостепенно значение за нас. Поради тази причина създадохме настоящата единна Политика за защита на личните данни, която обхваща начина, по който събираме, използваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, или най-общо „обработваме“, данните Ви. Eдинната Политика за защита на личните данни ни позволява да осигурим еднакво високо ниво на защита на всички ползватели на edirentacar.bg. Вашите данни, предоставени при създаването на акаунт, ще бъдат записани в единна база данни на Дружеството („Администратор/а/ът“) и в тази връзка предоставянето на съгласие с Общите условия, неразделна част от които е настоящата Политика за защита на личните данни.


Събиране и използване на лични данни:
Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори с оглед предоставянето на продуктите и услугите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби Администраторът и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България и ЕС, само за срока и за целите, за които са предоставени.


Какви лични данни събираме:
Когато правите резервация онлайн, участвате в томбола и др., можем да събираме различни видове информация, включително, но не само име, фамилия, пощенски адрес, дата на раждане, телефонен номер, email, предпочитан начин на комуникация, предпочитан метод на плащане или др. В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба. Съхраняваме история на резервациите


Как използваме личните данни:
Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договор за обработка на вашата резервация. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения като известия относно направени резервации, промени в Общите условия или други правила. В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни, за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено съгласие по всяко време може да бъде оттеглено. В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.) обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности.


Разкриване пред трети страни:
В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни на наши партньори (напр. транспортни, куриерски, сервизни, монтажни фирми, финансови институции, застрахователи и др.) или пред компетентни органи. Уеб сайтът съхранява cookies и log файлове с цел персонализиране и подобряване на услугите си. Също така се използват инструменти като Google Analytics и др., с помощта на който може лесно да отчита и да следи за поведението на потребителите си. 


Защита на личните данни:
Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване. Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. В тези случаи Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите.


Цялост и задържане на личните данни:
Ще задържим личните Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват, след което ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт изисква да ги задържим за по-дълъг период.


Права на субекта на лични данни:
Можете да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни като ни изпратите запитване към [email protected] Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“), следва да изпратите искане в този смисъл с имейл до [email protected] С оглед избягване на злоупотреби, искания с горното съдържание ще бъдат разглеждани само ако са изпратени от имейла, използван за направата на резервация, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася. За промоционални оферти от нас можем да използваме вашите лични данни, контакт, техническа информация, употреба и данни за профила, за да преценим и да ви предложим само това, което Ви интересува. Можете по всяко време да се откажете от маркетинговите съобщения, с линковете най-отдолу в самите тях. Ще получите маркетингови съобщения от нас, ако сте поискали информация от нас или сте закупили продукт или услуги от нас и във всеки случай не сте се отказали от получаването на този маркетинг. На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, [email protected], София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.


Бисквитки:
Бисквитките или Cookies („бисквитки“) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките ни позволяват да подобряваме сайта, така че да съдържа максимално полезна за Вас информация. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции следва да използвате настройките на Вашия интернет браузър. Не носим отговорност, ако Вашият интернет браузър не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива е възможно да се наруши функционирането на сайта.