С цел улеснение на съвместната ни работа предлагаме следните възможности за контакти и информация:
Адрес: гр.Пловдив ул. Капитан Райчо № 52, ет. 1, офис 1
Телефон: +35932/39 49 49
Моб.тел: +359889 021 020
Email: [email protected]
Работно време: от Понеделник до Събота - 09:00-18:00
За да наемете кола от нас трябва да сте на минимална възраст от 23 години и да притежавате валидно свидетелство за управление на МПС от минимум 5 години. Наематели под 23 години заплащат такса „Млад шофьор”, която се прилага на ден и гаранционен депозит в размер на 100% над стандартния. Също така бихме искали да ви уведомим, че са възможни и ограничения по усмотрение на персонала.
Преди да наемете автомобил от нас, трябва да ни бъдат предоставени валидни документи (шофьорска книжка, талон към нея, ако е издадена от Република България, паспорт или друг документ за самоличност), както на основния, така и на допълнителния водач.
Шофьорската книжка трябва да бъде валидна към датата на наемане на автомобила. Ако тя е издадена от Република България с нея трябва да ни бъде предоставен и талон. Ако шофьорската книжка е издадена от държава извън ЕС, се препоръчва на водачите да имат издадена международна такава или превод на националната им шофьорска книжка. В противен случай при поискване на документите местната полиция, това може да доведе до глоба и конфискуване на автомобила. Всички граждани на страните от ЕС, Америка,Канада, Австралия и Швейцария могат да използват националната си шофьорска книжка за наем на автомобил в България.
Такса за допълнителен шофьор се прилага на ден, при повече от двама водачи.
Може да наемете или върнете автомобил по всяко едно време, след предварително направена резервация. В този случай се прилага допълнителна такса. Работното ни време е от Понеделник до Събота от 09:00 до 18:00 часа , Неделя – почивен ден. Ако желаете да наемете / освободите автомобил извън работно време, в часови диапазон между 07:00 и 22:00 часа, таксата е в размер на 10,00 €. В часови диапазон между 22:00 и 07:00 часа, допълнителната такса ще бъде в размер на 20,00 €. На официални празнични дни – Великден, Коледа (24.12, 25.12, 26.12), Нова Година (31.12, 01.01) се прилага такса - 09:00 и 18:00 часа – 20 €; 18:00 и 09:00 часа – 40 €.
Възможно е да наемете автомобил, с който да пътувате извън страната, само след предварителна заявка. В този случай се прилагат допълнителни такси, които включват: издаване на преведено пълномощно за управление на автомобила извън Република България, сертификат Зелена Карта, разширено покритие на застраховка „Автокаско”, увеличен пробег на киломентри и други , като някой дестинации не са разрешени.
След предварителна заявка е възможно наш автомобил да бъде доставен или освободен във всяка една точка на България или извън нея, като за това ще бъде начислена допълнителна такса в размер на 0,80 лв./км.
При наемането на автомобил, наш представител ще поиска от вас гаранционен депозит. Сумата ще бъде блокирана от кредитната карта на основния водач и ще бъде освободена (разблокирана) след връщането на автомобила. Като общо правило и за да Ви дадем обща представа за размера на депозита, моля, имайте в предвид, че той обикновенно се изчислява от очакваните разходи при отдаване на автомобила под наем: пълен резервоар гориво, както и всички допълнителни услуги / оборудване, което може да бъде поискано от ваша страна (детски седалки, GPS навигация, куфар за багаж, допълнително покритие на застраховките, напускане на границите на Република България, възможност за продължаване на наемния период и други ). Поради това, при запитване от ваша страна или направена онлайн заявка ще Ви бъде посочена точната сума за депозит. Също бихме искали да Ви информираме, че при наемане на автомобила, персоналът има право да промени размера на депозита по свое усмотрение.
Депозитът на автомобила покрива щети, които са нанесени от страна на наемателите и не са включени в застраховката (не се покриват от нея) – загуба на ключовете или документи на автомобила, липсващо гориво, щети по интериора и допълнителното оборудване (детски седалки, GPS навигация, куфар за багаж и други), гуми, джанти, тасове и други, за които не е предоставен протокол за ПТП. Депозита е дължим при наемането на колата и се възстановява при връщането на автомобила.
В нашата цена за наем на автомобил в България са включени следните застраховки, които са валидни при условие, че превозното средство се използва в съответствие с правилата и условия на договора за наем.
- Застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”
- Застраховка „Автокаско на МПС”
- Застраховка „Кражба на МПС”
- Застраховка „Пожар”
Тези застраховки са задължителни и Ви осигуряват спокойствие по време на наемния период. За всяко настъпило застрахователно събитие трябва да уведомите наемодателя и органите на реда (КАТ). Също така да Ви бъде издаден протокол за ПТП от местната полиция, който в последствие да бъде предоставен на наемодателя, както и да окажете пълно съдействие за завеждането на настъпилите щети по време на наемния период пред застрахователната компания.
За да промените или отмените направена от вас резервация в Еди Rent a Car е необходимо да ни информирате в писмен вид възможно най-скоро. Не се възстановяват или приспадат суми за изменения на резервацията, ако те са направени по-малко от 72 часа по-рано от времето, посочено в резервационният Ви ваучер за наемане или освобождаване на вашия автомобил под наем. Удължаване на наемния период може да се осъществи най-малко 48 часа преди изтичането на договора за наем и то ако за съответния автомобил не е направена друга резервация.
При наем на кола за пътуване в границите на Република България, няма ограничение на изминалите километри. Ако желаете да пътувате с някой от нашите автомобили под наем в чужбина, ограниченията ще бъдат уточнени предварително след запитване от ваша страна.
При нас може да направите вашата резервация бързо и лесно, като изпозлвате нашата онлайн форма за резервации. Също така може да се свържете с нас по телефона 032/394949 или да заповядате на място в нашия офис, намиращ се в град Пловдив на улица Капитан Райчо № 37. Задължително условие е да направите авансово плащане във вид на капаро, което в последствие ще бъде приспадното от общата сума за наем на автомобил. Това ви осигурява възможност за запазване на желаният от вас клас автомобил в определените от вас дати. След направеното авансово плащане ще получите резервационен ваучер с всички детайли за направената от вас резервация. Ако резервацията е направена онлайн и не получите имейл с такъв в рамките на 48 часа, моля, свържете се с нас, защото това може да се дължи на не правилно формулиран или филтриран имейл. Балансовото плащане за наем на лек автомобил е дължимо при получаване на колата от EDI Rent a Car и сключване на договор за наем между наемателя и наемодателя. Приемат се плащания с кредитни или дебитни карти, както и във всички конвертируеми валути в България.
Пишете ни! Вашето запитване ще бъде предадено автоматично на „връзки с клиенти” и ще се свържем с вас при първа възможност!
С цел улеснение на съвместната ни работа предлагаме следните възможности за контакти и информация:
Адрес: гр.Пловдив ул. Капитан Райчо № 37
Телефон: 032 / 39 49 49
Email: [email protected]
Работно време: от Понеделник до Събота - 09:00-18:00
Класифицирайте вида на завката: Имена на шофьори, дати на наемане и информация за автомобила, който сте управлявали
Препоръчваме Ви да сложите всякаква полезна информация, за да ни помогнете да идентифицираме вашия случай, както и задължително да посочите телефон за връзка с вас.
В случай на повреда на наетия от Edi Rent a Car автомобил, трябва да се свържете с нас на посочените телефони в договора за наем, които са активни 24 часа в денонощието. Като ние се ангажираме в най-кратки срокове да съдействаме и при необходимост да заменим наетия от вас автомобил с друг.
Обявената цена в резервационният Ви ваучер е дължима към момента на наемане на автомобила, като към нея не се начисляват никакви допълнителни такси, като местни, летищни и други.
Всеки един от автомобилите ни има целогодишен винетен стикер.
Всички автомобили, които предлагаме са реални. Но в случай на повреда или инцидент с автомобила, който сте избрали в процес на резервация, когато е невъзможно конкретния модел да бъде нает, ние ще го заменим със същият или подобен от по-висок клас.
EDI Rent a car предлага автомобилите под наем със следното оборудване:
- Резервна гума с ключ и Крик
- Пожарогасител, Аптечка
- Светлоотразителен триъгълник
- Светоотразителна жилетка
- Пътна карта на Българя
- Радио касетофон или компакт диск

Имате въпроси? Свържете се с нас!

Пишете ни! Вашето запитване ще бъде предадено автоматично на „връзки с клиенти” и ще се свържем с вас при първа възможност!

С цел улеснение на съвместната ни работа предлагаме следните възможности за контакти и информация:

  • Адрес: гр.Пловдив, ул. Капитан Райчо № 37
  • Адрес: Маркет Център - Пловдив, ул. Капитан Райчо № 52 ет.1 офис 1
  • Телефон: 032 / 39 49 49
  • Мобилен: 0889 02 10 20
  • Работно време: 09:00-18:00